MARIA OM BABYBÆRING PART 3: BÆRESELE ER OGSÅ ET RIGTIG GODT ALTERNATIV

NynneAl magt til mommy, Om omsorgspolitikLeave a Comment

Introduktion

Dette indlæg er sidste indlæg i rækken om babybæring, skrevet af Maria fra bloggen “Bær dit barn med hjertet”. Læs de forrige indlæg om babybæring HER, HER og HER.

Dette indlæg handler om brugen af bæreseler. Jeg blev rigtig glad, da jeg læste sætningen “Bæreselen er også et rigtig godt alternativ” i Marias indlæg. Jeg er nemlig ikke selv blevet helt fortrolig med strækviklen endnu, og tyer oftest til bæreselen. Især når jeg skal have min søn om på ryggen har jeg haft store vanskeligheder, svedt tran og råbt. SELVFØLGELIG IKKE AD MINE BØRN. Ned i skraldecontaineren, selvfølgelig! Jeg har også kastet viklen efter naboens hund. Og så er jeg endt med at tage bæreselen på. Det kræver et klik, og så er vi ude ad døren. Altså, jeg mangler lidt vejledning. Og det er der sikkert også nogen af jer, der gør.

Derfor laver jeg snart en GIVEAWAY til jer i samarbejde med Daniela fra Slyngekompagniet med det formål at gøre en heldig vinder bedre rustet indenfor babybæring.

Jeg håber at I har fået noget godt ud af Marias indlæg. Og jeg håber at I vil sprede kendskabet til det her med at bære sine børn.

Tak til dig Maria, for at du ville bidrage med din vigtige viden her på stedet <3 <3 <3

Når det kommer til bæreseler er der ved at være rigtig mange gode og ergonomiske seler på markedet. Også nogen du kan bruge fra børnene er helt små.

Når du bruger en bæresele, så skal barnet stadig være støttet fra knæhase til knæhase. Det betyder at du er nødt til at skifte bæreselen ud undervejs, eller anskaffe en af dem, hvor du enten kan skifte panelet eller justere det i størrelsen. Bæreselen skal vokse med barnet!

Udover at bæreselen skal passe til barnet, så skal den også passe til den der bruger den. Det er ikke alle bæreseler der sidder lige godt på alle. Derfor kan det være vigtigt at prøve dem af inden. Stropperne skal sidde rigtig og føles behageligt. Og selvom stropperne er godt polstrede, så kan man komme ud for at den flapper op og det kun er syningen der hviler ned på skulderen. Der er et rigtigt godt blog indlæg, der giver alle fifs til hvordan man bruger en bæresele optimalt. Det finder du ved at klikke HER.

Nogen bæreseler kan godt blive varme, specielt i starten, hvis der er brug for en ekstra baby indsats. Jeg vil altid fortrække så lidt som muligt og derfor vælge en bæresele hvor en spædbarns indsats ikke er nødvendigt. Også for at få følelsen af at være tæt på hinanden, så man oplever den fornemmelse som det giver at have sit barn helt tæt. Og også for at have muligheden for at kunne have hud mod hud.

Jeg blev aldrig god til bæreseler mens mine børn var helt små. Jeg synes ikke der var nogen der var behagelige at bruge mens de var små. Efter de er blevet større er vi blevet meget glade for caboo dxgo og har den altid til at ligge i bilen.

Der er kommet en ny bæresele på markedet fra Babylonia, den hedder Flexia og den vokser med barnet. Den kommer med tre forskellige paneler, som man så skifter mellem eftersom barnet vokser. Den er smart og ret behagelig at have på.

Hvis du har en gammel babybjørn til at ligge hjemme i skabet, så kan det lade sig gøre at lave den ergonomisk for barnet ved hjælp af et tørklæde. Du kan se en video af hvordan du gør det ved at klikke HER.

Husk at det udover at være ergonomisk for barnet også altid skal være behageligt for den der bærer.

Bæreselen skal altid passe til barnets størrelse. Den må altså hverken være for stor eller for lille. Og det er det, som gør at bæreseler har en forholdsvis kort bæretid sammenlignet med fastviklen.

Uanset hvilket bæreredskab du benytter, så er dine huskeregler altid de samme.

  • Tæt på dig: Barnet skal sidde helt tæt på dig og der må ikke være luft mellem dig og dit barn.
  • Altid i syne: Du skal altid kunne se dit barns ansigt.
  • Kyssehøjde: Dit barn skal sidde så højt, at du kan kysse det på panden, bare ved at bøje hoved.
  • Barnets hage må ikke hvile på barnets bryst: Sørg for der er frie luftveje altid.
  • Ryggen skal være støttet af bæreredskabet.
  • Barnet skal være understøttet fra knæ til knæ af bæreredskabet.

Tak for denne gang

Jeg har virkelig nydt at få lov til at dele ud af min viden her hos Nynne.

Hjemme hos mig og min mand startede det her med babybæring ud som ren overlevelse. Strækviklen blev min redning, der gjorde at jeg endelig kunne gøre min baby tilfreds. Hun græd mindre, sov mere og jeg kunne rent faktisk lave noget i løbet af dage. Og jeg kunne komme ud af lejligheden med en tilpas og glad baby.

Jeg er sikker på det har ændret vores måde at være forældre på til det bedre. Det har i hvert fald ændret min måde at tænke på. Og det med babybæring er blevet så meget mere for os end bare overlevelse. Lige nu hvor det ikke er babybæring, men toddler-bæring, så er det stadig en del af vores hverdag. Ikke så ofte og så længe som da børnene var små, men vi bruger det stadig og viklerne/bæreselen kan stadig redde vores dag.

Jeg synes det vigtige er, at man bærer sine børn og gør børnene til en del af hverdagen. For mig er det lige meget hvad du bærer dit barn i, når bare bæreredskabet passer til dig og dit barn. Det er ikke mere rigtigt at bruge vikle end at bruge en bæresele. Det rigtige og det vigtige er at bære på dit barn.

Rigtig god fornøjelse. Og husk, det er altid tilladt at stille spørgsmål enten på min BLOG eller på min FACEBOOKSIDE. Der er ingen dumme spørgsmål og jeg skal svare så hurtigt livet tillader det. ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *