HVORFOR LAVE EN BLOG?

Nynne#omsorgsrevolutionKommentarer

Med på bølgen

Jeg oplever, at der er en samfundsmæssig bevidsthed, der er ved at vågne. En bevægelse, der handler om at tage aktivt stilling. Og forholde sig kritisk. Blandt andet til de gængse rammer vi forældre stiller op omkring vores børns barndom. Og til de valg mange træffer på vegne af deres børn. En bevægelse der handler om “at tænke verden om – at tænke verden anderledes”. Et udtryk lånt fra bogen “Der er en verden ved siden af verden” af den danske kvindeforsker og filosof, Nynne Koch. Min motivation bag at starte denne blog kan, jævnfør billedet ovenfor, kortes ned til et simpelt ønske om, at vise at jeg er med på bølgen (Indsæt smiley med Rayban-solbriller). Jeg vil gerne være med til at tilføre den mere kraft.
Jeg er efterhånden overbevist om, at vi ikke kan regne med at vores politikere kommer os til undsætning på den synkende skude. Der er blevet råbt længe. Meget længe! Så længe at mistrivslen hos børn og unge i dag er et reelt samfundsproblem. Børnenes trivsel bliver ikke taget seriøst. De politiske udspil vi ser i dag tjener ikke børnenes bedste.
Jeg tror, at en samfundsændring vil ske, når et tilpas stort antal reflekterende, modige og handlekraftige voksne:
1. indser, at det har store negative konsekvenser at lade stå til. Her og nu og på lang sigt. For os og vores børn.
2. finder ud af, mærker og bliver klar over, hvor mistrivslen kommer fra.
3. indser, at der er andre muligheder og at vi kan gøre noget, der er sundere og bedre for os og vores børn.
4. er villig til at foretage nogle konkrete ændringer, både i måden vi tænker på og i måden vi lever.
(De fire punkter er modificerede udgaver og lånt af psykolog Erich Fromm fra bogen “At have og at være” fra 1979).
Jeg vil, som skrevet her, en hel masse her på bloggen. Bag alt hvad jeg foretager mig her på stedet vil der gemme sig et ønske om at støtte op om ovenstående. Jeg skal ikke kunne udelukke, at der også sniger sig nogle dybdepsykologiske motiver ind.
Jeg håber, at jeg vil kunne nå ud til nogen, som også har lyst til i fællesskab at tænke verden anderledes, så vi sammen kan bevæge os nærmere noget, der er rigtigt for os og vores børn.
Tak for at du læste med så langt. Jeg håber, du har lyst til at følge med videre.

2 Kommentarer på “HVORFOR LAVE EN BLOG?”

  1. Pingback: JEG BLEV OPFORDRET TIL DET HER! - Verden ved siden af

  2. Pingback: TANKE FOR TANKE, HANDLING FOR HANDLING - Verden ved siden af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *