BØRNEHAVE <3

NynneOm mit livKommentarer

Min datter fyldte 2,5 år igår. En alder, hvor det her med at sammenligne sig med andre, og forholde sig mere abstrakt til sig selv i forhold til andre mennesker begynder at fylde. Det kan jeg tydeligt mærke!
F.eks. da vi var ude og købe ind en formiddag i sidste uge, hvor Hannah stopper op, kigger sig rundt og spørger forundret “Hvor er alle de andre børn henne?”. Når vi køber ind i weekenden, eller om eftermiddagen, så er der jo tit andre børn, men om formiddagen i hverdagene er der ingen, stort set. Jeg måtte jo forklare hende, at det er der ikke fordi de fleste børn går i vuggestue eller børnehave. Sørme om ungen så ikke spørger “Hvorfor er jeg ikke i børnehave?”. Jeg kunne heldigvis svare kort, at “det er du ikke fordi det er kun for større børn. Du er for lille til at komme i børnehave”. Om aften sagde Hannah så til sin far “Når jeg stor SÅ jeg skal i børnehave”. Ja. Og Tobias begynder så rigtig at snakke om, hvor godt det bliver – der er både gynger, rutchebane og en maaaaaasse andre børn. Der måtte jeg jo så være lyseslukkeren igen og forklare og gøre opmærksom på at nej, det er der ikke, mit barn, for du skal i Rudolpg Steiner børnehave. Der er ingen gynge eller rutschebane. Og du må hellere ikke lege med bold. Så vidt jeg har forstået. MEN du kan få lov til at slå to stykker træ mod hinanden eller mod tindingen og så kan du lave et lys af bivoks bagefter. Eller lave en engel af filtstof og farvelægge, for det er den barndom dine forældre har valgt til dig. Vær så god. Så begyndte hun at græde.
Det jeg bare lige vil tjekke ind og fortælle er at jeg idag har sagt ja tak til en plads i børnehave til Hannah. Og at jeg tror det bliver rigtig godt. Om ikke andet, så at få lidt lys og pynt i vinduerne.

2 Kommentarer på “BØRNEHAVE <3”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *