AL MAGT TIL MODERSKABET

NynneAl magt til mommyLeave a Comment

Da jeg skrev i mit første indlæg, at en samfundsændring først og fremmest er afhængig af at reflekterende, modige og handlekraftige mennesker indser at det har store negative konsekvenser at lade stå til, så er mit udgangspunkt barnet. Barnet, som skal bære vores samfund i fremtiden. Og som bæres af moderen fra undfangelsen til fødsel, og i vores hjerter hvor end vi går.
Vi så en sådan samfundsændring i forbindelse med kvindefrigørelsen, hvor en bevægelse af reflekterende, modige og handlekraftige kvinder indså og handlede på de negative konsekvenser af, at lade stå til. De ville ikke finde sig i at være underlagt manden, de ville ikke lænkes til hjemmet, som de kaldte det. De kæmpede for ligeværd mellem kønnene og opgør med ”mandssamfundet”. Og de fik meget ud af deres opråb og deres fælles kamp (Fx. retten til fri abort, ligelønsloven og forbedringer af barselsloven).
Hvis vi kigger på hvordan barnet og moderskabet idag prioriteres, værdsættes og fylder i vores samfund er der stadig kampe, der skal kæmpes. Barnet og moderskabets. De danske børn er i gennemsnit i institution 7,5 timer om dagen. Vi slår europæisk rekord i tidlig institutionalisering, og antal af timer børn tilbringer i institution. Og forholdene i danske institutioner har aldrig været ringere. Hvad gør det ved børnene? Og hvad gør det ved moderskabet? Det er spørgsmål jeg stiller mig selv.
Når jeg at jeg gerne vil være med til at tilføre bølgen mere kraft, så hentyder jeg til en bølge der handler om at reflektere over og træffe modige valg. På vores egne og på vores børns vegne.  Vi kan og skal ikke forvente, at staten vil lægge kræfter i at sikre det gode barneliv. Og børnene gør det heller ikke, da mange af dem hverken kan tale eller gå – som kvindesagsforkæmperne gjorde, da de reagerede på deres mistrivsel.
Jeg tror på at en bedre verden kan vokse ud af de følelser, intuitioner, og tanker, som gør moderskabet til det det er. Jeg tror på at det er kraften i moderskabet, der kan sikre vores børns trivsel, hvis vi kvinder reflektere over det, er modige og handler ud fra det.
Lad os hylde moderskabet ikke kun en dag som idag, men alle dage. Ved at bede vores mand om, at købe blomster, chokolade og nyt undertøj til os. Eller ved at minde os selv om og handle ud fra “hvad livet handler om, og om hvilke værdier der skal prises. Ihvertfald ikke de overfladiske værdier og materielle ting.” Tak for at jeg måtte citere dig @carolinelouise_ehm <3
Glædelig mors dag <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *